Историјата на фарма индустријата - Геноцид над човештвото до ден денес

Написот е потсетник дека Големото ресетирање е стара идеја што ни е претставена само во ново руво. Во принцип, Големото ресетирање вклучува проширување на моќта на глобалистите кои долго време сонувале да го освојат светот.

Секој што ова го нарекува теорија на заговор, „не е информиран.“

 

Она што секој треба да го знае за фармацевтската (и нафтената) индустрија

На 15 мај 1911 година, Врховниот суд на Соединетите држави, ги прогласи Џон Рокфелер и неговата компанија од доверба за виновни за корупција, нелегални деловни практики и организиран криминал. 

Најголемата деловна корпорација во светот во тоа време - беше осудена на разбивање. Во тој момент, Рокфелер имаше поголема моќ, поради своите пари и дури не се грижеше за пресудата.

Во 1913 година, за да се одвлече вниманието на јавноста и да се избегне политичкиот притисок што го оптеретуваше Рокфелер и другите бескрупулозни магнати, се прибегна кон финтата на „филантропија“: нелегалните приходи од откуп беа пренесени на основањето на фондацијата Рокфелер и парите така беа изперени и чисти. До сега, даночниот рај служи за стратешко преземање на здравствениот сектор во САД.

Од тогаш па натаму, Фондацијата Рокфелер ја формираше предната организација за нов глобален деловен проект: бизнис со фармацевтски инвестиции. Донациите од фондацијата Рокфелер се слеваа во медицински колеџи и болници, кои беа претворени во мисионери на новата корпоративна форма: тие им рекламираа патентирани, синтетички лекови на своите пациенти.

Во тоа време, сепак, имаше и истражувачи, како добитникот на Нобеловата награда, Линус Полинг, кој не сакаше да си даде оставка за да се ограничи на лекување на симптомите, но претпочиташе други природни пристапи. Паулинг направи многу истражувања со витамин Ц и Лизин Ц, што ги припишуваше од витално значење, но кои не беа патентибилни за фармацевтската индустрија и затоа не нудеа профит.

 

Витамините не се доволно профитабилни?

Познавањето на витамините и нивната ефикасност беше спротивно на интересите на фармацевтската индустрија и тогаш, како и сега, бидејќи би уништило какви било големи инвестиции во областа на патентираните лекови. Бидејќи немаше профит, оттогаш витамините се демонизираат повторно и повторно, иако секое дете веќе учи колку се здрави витамините.

Така, во 1918 година, Фондацијата Рокфелер ги користеше медиумите во времето на шпанскиот грип за да ги стави витамините во лоша слика. Дури и тогаш, медиумите беа подготвени гласноговорници за донаторите.

Наместо тоа, луѓето треба да купуваат скапи лекови од фармацевтската индустрија и цврсто да веруваат дека само тие се добри. Во следните 15 години, практично сите медицински училишта во Соединетите Држави, како и повеќето клиники и Американското лекарско здружение, станаа фигури на шаховската табла на Рокфелер, кои сонуваа да доминираат во целиот здравствен сектор со своите фармацевтски производи.

Фармацевтската индустрија постојано добиваше слика на „Мајката Тереза“ од медиумите што ги купи, така што никој не требаше да се сомнева дека фармацевтската индустрија која значи добро за сите нас.

Во 1925 година, во Германија е основан првиот кармик за хемикалии / фармацевти, што ја спречило желбата на Рокфелер за глобална контрола на фармацевтскиот пазар. Со компании како Баер, БАСФ и Хохст, И.Г. Фарбен Картелот со вкупно повеќе од 80.000 вработени. Трката за глобална надмоќ беше во тек.

 

Обновена поделбата на светот во зони на интерес

На 29 ноември 1929 година, Рокфелер и И.Г. Фарбен Картелот, имаше средба каде беше одлучена поделбата на светот на интереси. Рокфелер беше осуден 18 години порано за истото дело, бидејќи ги подели САД на „зони на интерес“!

Договорот траеше до 1932/33 година. Потоа И.Г. Фарбен Картелот веќе не се придржуваше до договорите и поддржуваше иден политичар во Германија кој се приклучи на И.Г. Фарбен Картелот и вети дека ќе го покори светот со воени средства.

Картелот ИГ-Фарбен ги финансираше предизборните кампањи на овој политичар со милиони рајхсмарки, со што му се овозможи да ја преземе власта. Можете да погодите за кого зборуваме. Демократијата тогаш беше укината во корист на диктатурата. Резултатот беше војна во која загинаа милиони лиѓе.

Во секоја земја во која фашизмот изврши инвазија во тоа време, една од првите акти беше конфискација на хемиската, петрохемиската и фармацевтската индустрија и нивно пренесување на И.Г. Империјата.

Кога картелот ИГ Фарбен планираше да има патентирани лекови на глобално ниво, ефективноста на хемикалиите беше тестирана помеѓу 1942 и 1945 година врз затвореници во концентрационите логори во Аушвиц, Дахау и на многу други локации. Овие експерименти со луѓе беа финансирани директно од банкарските сметки на Баер, Хоехст и БАСФ. Многу пари се слеаја на сметките на ЕсЕс, кои ги водеа овие концентрациони логори.

 

По завршувањето на војната, групата Рокфелер има корист

Во 1945 година И.Г. Фарбен потоа пропаѓаат поради сојузничката интервенција. Цената за ова беше висока: многу војници на американските трупи и други сојузници ги загубија своите животи во овој конфликт. Другите жнееја воен профит: Економските удели на губитниците - И.Г. Фарбен - отиде во групата Рокфелер (САД) и Ротшилд / J..П. Морган во (Велика Британија).

Во 1947 година, 24 директори од Баер, БАСФ, Хоехст и други директори на И.Г. Фарбен беа обвинети за злосторства против човештвото. Тие беа обвинети за следниве злосторства: водење војна на агресија, ропство и масовно убиство. Во својата завршна изјава, САД Главниот обвинител Телфорд Тејлор ги сумираше злосторствата извршени од криминалните фармацевтски компании со следниве зборови: „Без И.Г. Фарбен, Втората светска војна немаше да биде можна.“

Неверојатно, И.Г. Фарбен директорите кои беа одговорни за смртта на 60 милиони луѓе, си заминаја со најблаги казни. Дури и директорите на И.Г Фарбен кои беа директно одговорни за злосторствата  на Аушвиц им беа изречени максимум дванаесет години затвор.

Нелсон Рокфелер веќе беше во САД во 1944 година влезен во владата. Тој започна како државен потсекретар и за неколку години стана специјален советник на претседателот Труман за специјални работи.

Оттогаш, интересите на Рокфелер седеа на маса и имаа директно влијание врз политиката. Со директното влијание на САД Министерството за надворешни работи, пресудите во Нирнберг против И.Г. Фарбен лесно поминаа врз менаџерите. Нелсон Рокфелер се погрижи вистинските виновници во Втората светска војна да не бидат погубени затоа што сè уште беа потребни.

 

Менаџерите по затворските казни беа вратени на фармацевтските функции

Во 1949 година е основана Сојузна Република Германија. За само неколку години, И.Г. Фарбен ги ослободи службениците од затвор и ги продолжија своите поранешни позиции во фармацевтските компании како ништо да не се случило.

Овој пат, сепак, тие ги застапуваа интересите на Рокфелер. На пример, Фриц Тер Меер беше осуден на дванаесет години затвор за неговите злосторства во Аушвиц, но од 1956 до 1964 година тој беше претседател на Надзорниот одбор на Баер АГ.

Помеѓу 1945 и 1949 година, улогата на браќата Рокфелер не беше ограничена на преземање на глобалниот монопол во бизнисот со нафта и фармацевтски производи. Сега беа насочени и политичките интереси. Под влијание на Рокфелерите, Обединетите нации беа основани во Сан Франциско во 1945 година.

Со цел да се искористи политичката контрола над повоениот свет, три земји - сите водечки фармацевтски извознички нации - добија целосно право на глас во ООН, додека други 200 нации треба да се справат само со улогата на гледачи. Наводно основани за доброто на сите луѓе ширум светот, под-организациите на ООН како Светската здравствена организација (СЗО) и Светската трговска организација (СТО) брзо се појавија како политички краци на фармацевтската индустрија.

 

Правна кампања против витаминските терапии

Во 1963 година, во име на интересите на Рокфелер, германската влада ја водеше најславната иницијатива некогаш преземена во Обединетите Нации. Под маската на заштита на потрошувачите, таа започна четиридецениска кампања во сите земји-членки на ООН за законски забрани на терапии со витамини и други природни, непатентибилни здравствени процедури.

Целта беше едноставно да се отстрани целата конкуренција за фармацевтскиот бизнис со повеќе милијарди долари. Планот за ова беше едноставен: светски трансфер на она што веќе беше направено во Америка во 1920-тите, имено да се стави здравствената заштита под монопол во корист на бизнисот со фармацевтски инвестиции.

Профитот на фармацевтските компании зависи од упорноста на болестите. Ако развојот на лекови се засноваше на превенција, многу болести немаше да се појават на прво место и главната дејност на фармацевтската индустрија ќе пропадне како куќа со карти.

Според тоа, се чини дека глобалната стратегија е узурпирање на здравјето на милијарди луѓе со цел да се продадат таблети што може да ги опфатат симптомите на половина пат, но кои не се однесуваат на причините за болеста.

Од една страна, се отежнува пристапот до виталните информации за здравствените придобивки од природните методи на лекување, истовремено се постигнува монопол врз основа на патентирани, во голема мера неефикасни и често токсични лекови - и двете заедно промовираат болести и смрт на скалата на геноцид.

Таквата неспособност и смрт како резултат на фармацевтскиот бизнис со оваа болест е без преседан во историјата. Благодарение на Линус Паулинг и други еминентни научници може да се остави отворена вратата за знаење за здравствените придобивки на витамините и другите ефективни природни методи на лекување.

44.000 страници на Судењата во Нирнберг јасно покажуваат колку длабоко била вклучена фармацевтската индустрија во војната.

Секој што ја знае оваа информација денес треба да го погледне крикот за вакцинацијата во медиумите од поинаков агол.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас