Британски научици: при секое патување нова вакцина - Зависници и дилери на вакцини

Добредојдовте во новото нормално почитувани гледачи!

Грешка!, овој филм нема да го гледате на ТВ, туку ќе го проследите во живо!

Продолжуваме со програмата:

 

Британските научници предупредија дека во иднина на патниците ќе им биде потребна вакцинација против коронавирусот секој пат кога ќе заминат во странство.

Тим на научници од Универзитетот Оксфорд во извештајот објавен во петокот во Ројал Сосаити Журналl предупредија дека е нејасно колку долго вакцините се ефикасни за имунизација на луѓето и затоа земјите може да бараат докази за најновата вакцинација.

 

Авторите на студијата тврдат дека концептот за пасоши за вакцинација е „изводлив“, но наведуваат дека таков систем не треба да се воведува сè додека не постои глобален договор за параметрите на системот.

 

Според „Телеграф“, еден од водечките автори на студијата, епидемиологот Кристофер Дај од одделот за зоологија во Оксфорд, рече: „Ефективен запис за вакцинација што овозможува враќање во активности пред вакцинација, вклучително и патувања, без штети на личното или јавното здравје да исполни голем број на критериуми што бараат - но тоа е изводливо “.

 

„Ако претпоставиме дека времетраењето на заштитата е само неколку месеци, тогаш каков вид критериуми може да се постават - не велиме дека треба - кога патуваат на меѓународно ниво за кратко патување и одмор, на пример, значи дека вакцинирани сте секогаш кога ќе ја искористите оваа можност за тоа конкретно патување “.

 

Друг главен автор на извештајот, професорката Мелинда Милс, рече дека владите треба да утврдат околности под кои треба да се користи запис за вакцинација.

 

„Дали е буквално пасош за да се дозволи меѓународно патување или може да се користи дома за да им се даде на сопствениците поголема слобода?“, Праша професорот Милс.

 

„Предвидената употреба ќе има значително влијание врз широк спектар на правни и етички прашања што треба целосно да се истражат и може ненамерно да доведат до дискриминација или да ги влошат постојните нееднаквости“, рече таа.

 

Додека владини претставници како министерот за вакцини Надим Захави и министерот за канцеларија на владата Мајкл Гоув негираа дека владата ќе воведе пасоши за вакцинација, владата на Велика Британија, наводно, финансирала осум проекти за развој на пасоши за вакцинација.

 

Во понеделникот, премиерот Борис Џонсон рече дека евиденцијата за вакцинација „неизбежно“ ќе се воведе, велејќи „Мислам дека ова ќе игра голема улога во иднина и мислам дека така ќе се постапува“.

 

Други предупредуваат дека воведувањето ваков систем ќе ги наруши тешко освоените слободи на западното општество.

Силки Карло, директор на групата за граѓански права „Големиот брат те гледа“, предупреди во Телеграф дека во „војната против коронавирусот“, Велика Британија е изложена на ризик „да стане еден вид кинески додаток - високотехнолошка дистопија во која живеат граѓаните Покажете им ги своите лични карти за вакцини и оценки за био-ризик за да купите чаша млеко или признание за лице одобрено од владата за да набавите пиво “.

„Нашата земја го преживеа 2-от век затоа што нашите предци ги предадоа своите животи за слобода. Денес некои Британци се подготвени да се откажат од својата слобода за скоро сè “, се пожали Карло.

 

На 06.01.2021 година објавивме напис под наслов

Корона режимот е тркало на бескрајно лудило 

Друг напис објавен на 18.02.2021 годинапод наслов

Станете вечен потрошувач на вакцини – Приказна без крај?

Трет напис

Главните медиуми отворено му сигнализираат на светот дека КОВИД-19 е тука за да остане

 

Кој е подготвен еднаш да се вакцинира ќе треба во иднина да прима неколку вакцини годишно, предупредивме во трите објави погоре.  Мора на мнозинството едно да им биде јасно, вие не сте пациенти, и на никого не му е грижа за вашето здравје, едноставно вие сте вечни потрошувачи на експериментален производ од страна на најголемата мафија во историјата на човештвото.

Илузијата која ја имаа мнозинството луѓе во светот дека ако се вакцинираат се ќе биде како порано, мораме искрено да им кажеме дека биле крајно наивни или под хипноза на владите и телевизиските медиуми.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас