Укинување на културата, традицијата и националниот интегритет

Ова се средствата што се користат за постигнување на марксистичката цел на светскиот комунизам. Двата главни елементи што треба да се искоренат тука се западната култура и христијанството. Западната култура не може да се избрише без претходно уништување на христијанството, бидејќи оваа култура се заснова на јудео-христијанските религиозни традиции, па затоа нападите врз црквите и синагогите се толку многубројни. Ова не значи дека религијата ќе биде укината, туку дека христијанството мора да се избрише и да се замени со социјалистичка едносветска религија.

 

Марксистите ја извлекоа својата мистична теорија од идејата на Декарт дека тој може да ја избрише својата приказна во секое време и да ја замени со нова, одново и одново. Но, културата на марксистичко бришење не е да ја уништи сопствената скршена култура и да ја размени за нешто подобро. Нивната цел е да ја заменат најголемата култура во светот - Големиот американски експеримент - со оваа расипана, тиранска култура. Уставот на Соединетите држави е единствениот основан за да ги заштити неотуѓивите права на човекот дадени од Бога. Сите други нации им даваат права на своите граѓани што нивните влади ги сметаат за прифатливи (но не им помагаат на луѓето да ги бараат своите суверени права).

 

Зошто треба да се бриши нашата култура?

Зошто треба да се уништат и западната култура и христијанството? Западната култура ги претставува праведните и ненапредни предмети на нашиот свет засновани на разум и логика. Западната култура го роди уставот на Соединетите држави, рамката на нацијата. А религиозните традиции на христијанството, особено Десетте заповеди, се основните столбови на западната култура, Антонио Грамши, на пример, напишал во своите затворски тетратки:

„Секоја земја основана врз јудео-христијанските вредности може да се преоптовари само кога овие корени ќе бидат пресечени ... Социјализмот е токму религијата што христијанството мора да ја надмине ... во новиот поредок, социјализмот ќе победи преку него културата првично ќе ја зема преку инфилтрирање во училиштата, универзитетите, црквите и медиумите со цел да се трансформира свеста на општеството “.

 

Нашето капиталистичко општество засновано на индивидуална слобода мора да пропадне за да го врати стариот поредок, но ова тогаш ќе се нарече Втора праисториска ера и сите, особено пролетаријатот, ќе го слават на улиците. Буржоазијата повторно ќе стане „културен творец“ и владетел над пролетаријатот, а пролетаријатот ќе ги измие буржоазиските нозе и ќе и биде благодарен што го зачува светот од индивидуалната слобода.

Во Америка изградена врз нејзините темели, Уставот, индивидуалните права се најважни. Сè е засновано на оваа премиса и тоа доаѓа од Десетте заповеди. Главните причини за неопходното уништување на Америка и христијанството е неможноста на марксистите да го заземат светот. Марксистите го мразат моралот и слободата.

 

Кој беше таткото на мислата?

Саден материјал за уништување на културата го засади францускиот филозоф Рене Декарт, кој веруваше дека сите негови верувања треба да бидат избришани и заменети со неговите рационални мисли, а знаењето извира од логиката и одреден вид на интуиција - непосредно спознавање на Вистина на една околност, без претходно да размислувам за тоа, како што е реченицата. Врз основа на тоа, Херберт Маркузе, Георг Лукаш и многу други филозофираа за тоа и почнаа да ги бришат сите претходни култури и да создадат нова, комунистичка култура. Георг Вилхелм Фридрих Хегел, Карл Маркс, Антонио Грамши, Мартин Хајдигер и многу други беа зафатени со изградба на неверојатна структура и нејзино интегрирање во секој аспект од нашите животи. По нив следеа, Рокфелер, Вандербилт, Родос, Кралците, Ротшилдите, Гејтс, Морис Стронг, Сорос, Буш, Обама, Гор и безброј други со цел да се прераспредели богатството и да се намали популацијата.

 

Крајното прашање е: како ќе постигнат укинување на културата?

Одговорот на ова прашање е сложен, најмногу заради измамните махинации што траат од основањето на САД и сè уште траат. Сепак, тие само достигнуваат кулминација. Големото прашање е: дали можеме и дали ќе ги запреме?

 

Имајте го ова на ум додека продолжите.

Хегеловата дијалектика е економски систем. Но, Антонио Грамши и Георг Лукаш решија да ја претворат хегелиската дијалектика, која веќе беше мистицизам (а не вистински економски систем), во алатка за промена на културата. Луѓето од работничката класа беа толку длабоко вкоренети во христијанството и западната култура што марксистите не успеаја да ги убедат во супериорноста на комунизмот. Значи, наместо да ги убедат во супериорноста на комунизмот, тие треба да го изведат танцот на хегеловата дијалектика и, почнувајќи од еден предмет и да одат низ чекорите на онолку предмети колку што е потребно за да се постигне крајната синтеза, развиениот комунизам - семоќната држава.

 

И ова е процесот. Измислуваш проблем:  - размислете за глобалното затоплување, се појавуваат месеци или години на „настани“ и години на перење мозок во училиштата, и ете ни, Теза. Ако сега исплашите повеќе луѓе за тоа (можеби со ангажирање насилници и пиромани), можеби дури и организирање немири, уништување на имот, па дури и убиства, барате репарација, синтеза - обично ова го барате од владата, и обично барате нешто што би било тотално неприфатливо само неколку месеци порано. Значи, дојдовме до антитеза. Така функционира хегелиската дијалектика кога се претвора во политичка алатка. Ова се повторува одново и одново сè додека не постигнеме крајна антитеза или нирвана - што е попознато како комунизам. Продолжете, има цела култура да ја збришеме! Побарувачката е да бидат срушени статуите и спомениците, (веќе познато ни е, нели?), воинственици и луѓе кои ја потиснуваат еднаквоста на ЛГБТ сцената. Многу од овие статуи претставуваат луѓе кои сонувале, пишувале и помагале да се создаде нашето опшество и да се искорени ропството.

 

Но, тоа не е крај. Дури и марксистите признаваат дека на крајот луѓето ќе бараат слобода. Но, можеби тие можат да останат под контрола подолго време преку истребување на христијанството и преку „училишно образование“ во сега совршените програмски центри.

Како што рековме на почетокот, ова е вовед во суштината на укинувањето на културата.

 

ТЕЗА за проект за интегритет во транзиција [проект за промена со интегритет]

На пример, имате симулација што го изведува НАСТАНОТ 201 (побарајте повеќе од овие симулациони игри сами на интрнет. Тие се совршени нацрти на сите нивни проекти.)

 

За да се укине нашата култура, марксистите мора да го уништат нашиот економски систем, се прашувате како?, преку лажна панедмија се разбира, или навистина верувате во приказната со кинескиот лилјак?, пореално е да верувате во херојот Кире Бананамен.

Како што многу пати истакнаа марксистите, тие треба да ги контролираат децата, почнувајќи од раното детство. Нашиот училишен систем беше буквално изграден [или реконструиран] од темел од марксистите и тие имаа цел век време да им го пера мозокот и да ги индоктрираат нашите деца на културен марксизам.

Сега, кога овие злоупотреби, благодарение на политичката коректност и социјалната правда (две од алатките за уништување на културата), растат и цветаат со занемарлив отпор, се шири јавно дискредитирање, насилство и понижување, не само кај возрасните, туку и кај малите деца и старите лица.

Уништувањето на нашите споменици, преименувањето на зградите, улиците, па дури и градовите и палењето книги ја бришат нашата историја (ви текнува?, веќе е реалност во Македонија?). Сето ова е направено од две причини. Прво да ја уништат нашата култура и второ да нè притискаат се додека ние самите не се одкажеме.

Не можеме да опстанеме многу подолго како слободна нација или како слободен народ освен ако не почнеме да се браниме законски, и мора да бидеме во согласност со овој облик на отпор. Ние нема да ја добиеме оваа борба само во дефанзива, па затоа треба да го познаваме нашиот непријател.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас