Главните точки на хронологијата на вашето ропство кое започна во 2009 година

 • 2009 година - СЗО ја смени дефиницијата за пандемија, таа повеќе не се заснова на сериозноста, туку на преваленцата, отсега секој грип е пандемија. (Многу погодно).

 

 • 2009 година - 2 месеци подоцна е прогласена пандемија на грип А, што подоцна се покажа како лажна. Чисто претерување на СЗО во корист на фармацевтското лоби

 

 • .2010 година - Фондацијата Рокфелер, презентира документ под наслов „Сценарија за иднината на технологијата и одржливиот развој“. Овој документ објаснува како пандемијата може да доведе до воведување на нови технологии како што се дигитални биометриски пасоши во општеството. За ова, владите мораа да преземат силни мерки како што се строги карантини, следење контакти, социјално дистанцирање, масовни вакцинации и сл. Земја што дава најдобар пример е Кина, а потоа сите ја следат Кина. Ова ќе ги уништи економиите и ќе го отвори патот за појава на дигиталната економија.

 

 • 2010 година - Бил Гејтс тврди дека сака да ја направи оваа нова декада, декадата на вакцините. Тука тој прави конференција на ТедЕкс и вели ако ние (кој знае дали мисли на „нив“ или на нас) добро завршиме со вакцините, би можеле да го намалиме населението на планетата за 10%.

 

 • 2010 година - Вие ја основавте фармацевтската компанија МодРНА, компанија специјализирана за технологијата КРИСП, технологија која, како што самата компанија се опишува, е „биолошки софтвер“ што е во состојба да го програмира генетскиот код и да го манипулира за да го добие посакуваниот одговор ( до денес, единствениот производ што се појави на пазарот е оваа вакцина Ковид-19).

 

 • 2014 година - Обама одржа говор предвидувајќи дека за неколку години ќе има пандемија на вирус преку воздухот и дека мора да бидеме подготвени за тоа.

 

 • 2015 година - Бил Гејтс го одржа познатото предавање на ТедЕкс во кое предвидува дека следната катастрофа ќе биде пандемија, поопасна од можната 3 светска војна со атомски бомби.

 

 • 2016 година - Бил Гејтс креира програма наречена ID2020, дури и ако логично е ID2016, и тоа е програма со намера секој на планетата да има дигитален биометриски пасош.

 

 • 2016 година - Клаус Шваб, основач на Светскиот економски форум, спонзориран од Фондацијата Рокфелер, ја напиша книгата „4-та индустриска револуција“, која се занимава со следниот чекор кон повеќе технолошко општество, дигитализирана економија, дигитализиран здравствен систем , Паметни градови, итн оди. Во основа истата работа за која се зборуваше во трудот од Фондацијата Рокфелер 2010 г.

 

 • 2017 година - Др. Фаучи, претседател на ЦДЦ (Центар за контрола и первенција на болести во САД), како и неговите двајца претходници, Буш помладиот и Обама, соодветно, вели дека претстои катастрофална пандемија, но овојпат тој стави повеќе или помалку прецизен датум дека ќе биде пред крајот мандатот на новиот претседател Доналд Трамп.

 

 • 2018 година - Во мај, официјално е основан Одборот за следење на глобалната подготвеност (ГПМБ), тело што произлезе од СЗО и Светската банка.

 

 • 2019 година - во септември ГПМБ објавува извештај: СВЕТОТ РИЗИК,.извештај кој главно вели дека земјите треба да вложат многу повеќе пари за да се подготват за можни пандемии. На страница 39 од извештајот и под наслов: „Показател (или индикатори) за напредокот до септември 2020 година“.

 

 • Меѓу другите точки го наоѓаме ова: „Обединетите нации спроведуваат најмалку две вежби за обука и симулација ширум системот, вклучително и една што вклучува намерно ослободување на смртоносен патоген на дишните патишта.

 

 • 2019 година - Во септември, Бил Гејтс, преку својата друга фондација, ГАВИ, се состанува со разни светски лидери за да побара пари за неговиот глобален проект за вакцинирање, каде што го посетува Педро Санчез и му дава повеќе од сто милиони евра.

 

 • 2019 година - Во септември, Бил Гејтс инвестира во акции на лабораторијата БиоНТех. 2019 година - Во октомври, Бил Гејтс се здружува со Клаус Шваб и Фондацијата Рокфелер и тие се домаќини на најголемата, најизработената и детална пандемиска симулација некогаш направена во историјата во Њујорк, настанот 201. Меѓу другото, тие зборуваат за пандемија предизвикана од коронавирус кој се шири низ целата планета со пренесување преку воздухот предизвикувајќи многу смртни случаи, а владите мораа да преземат драстични мерки што никогаш претходно не биле преземени, како што е тотално ограничување на планетата, разговараа за потребата владите да постигнат договор и заеднички да финансираат вакцина, тие разговараа за улогата на медиумите во ширењето информации деноноќно. Она што беше многу интересно е што тие зборуваа за доаѓањето на лажните вести и теоријата на заговор.

Добро Утро!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас