Мислав Колакушиќ на темаата Ковид-19: Појава на нова моќна и бескрупулозна мафија

Мислав Колакушиќ: „Се соочуваме со појава на нова моќна и бескрупулозна мафија, која е поопасна од сите претходни форми на организиран криминал.
Тоа е мафија што користи медиуми од сите форми за кампањи за страв наместо оружје за да продава милијарди свои производи.

Во последната година, скоро сите мејнстрим медиуми ширум Европа и светот објавија невистинити податоци на ист начин, кои не се запишани во историјата на светот.
Сосема е јасно дека ова е ист извор на финансирање и нова мафија која сака да искористи кампања на страв да го принуди секој човек во светот да го користи нивниот производ најмалку двапати годишно до крајот на животот.
Бидете свесни, кампањите за страв нема да запрат затоа што им носат десетици милијарди евра годишно “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас