Сара Стиклс 28 години, почина пет дена по втората вакцинација

Животот на младиот здравствен работник во суштина беше изгаснат следниот ден.

Стиклс ја прими втората доза на Фајзер на или околу 2 февруари, според семеен пост на Фејсбук. На нејзиното тело веднаш избувнало осипи. Стиклс имала силни главоболки пет дена подоцна, во неделата на 7 февруари. Наскоро потоа, таа почнала да плаче и рекла дека „нешто не е како што треба. Таа ја изгубила способноста за зборување, со прекрстени застаклени очи, пред да ја изгуби свеста, според објавата на Фејсбук од Жаклин Ф. Гифорд.

 

Таа беше пренесена во Шведска Американска болница, веднаш над државната линија од Белоа. Првичната дијагноза била руптурирана аневризма на мозокот. Таа следниот ден била пренесена со хеликоптер во болницата на Универзитетот во Висконсин во Медисон, според нејзиниот чичко Џорџ Ален Петит. Лекарите извршиле церебрална ангиографија низ препоните сè до нејзиниот мозок. Субарахноидалното крварење беше споменато и како можно прашање.

 

Кара Стиклс, сестра близначка на Сара, објави ажурирање на 10 февруари. Сара „нема мозочна активност“, рече таа. Лекарите го повикале семејството и ги повикале во болницата за да се збогуваат.

Почивај во Мир!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас