Симнете ја нашата Андроид апликација

Арамиските барони ги користат кризите за да владеат и да ограбуваат

Арамиските барони ги користат кризите за да владеат и да ограбуваат

Роберт Ф. Кенеди Јуниор, претседател на Детската здравствена одбрана, објасни во едно од своите предавања зошто владите и арамиските барони од високи финансии сакаат војни, терористички напади и пандемии.

Методот на користењето кризи за да се отвори патот до сета одредувачката моќ и неограниченото само-збогатување е многу едноставен. Врховниот командант на Хитлер во воздухопловството Херман Геринг го објасни тоа за време на судењата за нацистичките воени злосторства во Нирнберг и ги потсети победничките сили на сопственото однесување:

 

„... секогаш е лесно да се натера народот да учествува, без разлика дали станува збор за демократија, фашистичка диктатура, парламент или комунистичка диктатура. народот, со или без право на глас, секогаш може да се натера да ги почитува наредбите на водачите. Тоа е прилично лесно. Сè што треба да направите е да им кажете на луѓето дека се нападнати и да ги обвинувате пацифистите за недостаток на патриотизам и да кажете дека ја загрозуваат земјата. Овој метод работи во секоја земја “.

... и очигледно успешно се користи на многу места. Во овој век, на пример, Џорџ В. Буш го искористи нападот од 9-11 за да ја започне „долгата војна“ против тероризмот и либералното обрежување преку Законот за патриоти (Patriot Act), кој ги постави темелите на модерната надзорна држава.

Сега медицинскиот картел и неговите милијардери големи технолошки соучесници го споменаа најстрашниот непријател од сите нив - вирусот. Паниката се користи како оружје за спроведување на слепа послушност и уништување на граѓанските и економските права.

Виталните компоненти на демократијата, како што се слободата на говорот и јавниот дискурс, се заменуваат со авторитарни мислења. Критичкото испрашување е блокирано и населението е принудено на слепа, безусловна покорност.

Примери се задолжителни мерки за корона како што се носење маски, држење на растојание, полициски час, прием во карантин, барања за тестирање и вакцинација. Според истражувањето на Кенеди, националните и меѓународните здравствени власти како СЗО дејствуваат како агенции киднапирани од корупција.

Годишниот буџет за рекламирање на Биг Фарма од 9,6 милијарди долари само во САД ги става под контрола  вестите и телевизиските канали. Како најголеми огласувачи на радиодифузерот, тие ги спречуваат водечките медиуми да ги критикуваат производителите на вакцини.

Кога започна кризата со КОВИД, арамиските барони на социјалните медиуми - кои сите имаат свои финансиски сплетки со фармацевтската индустрија - постојано ги цензурираат противниците на вакцините и критичките гласови од нивните платформи.

Кенеди заклучува дека тоа ќе биде крај на демократијата кога граѓаните повеќе не можат да водат отворен и јавен дискурс за политички мерки со големо влијание. Дали ги уништуваат перформансите на економијата и јавното здравство?

Малите и средни бизниси, личните слободи и уставните права паѓаат на пат. Богатството и моќта се движат драматично од дното нагоре. Затоа е врвен приоритет на часот граѓаните да ги решат своите демократски права и должности решително и доследно.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА