Анабел (20) има трајно оштетување на мозокот по инјекцијата на Фајзер и едвај оди

Анабел (20) има трајно оштетување на мозокот по инјекцијата на Фајзер и едвај оди

20-годишната австралиска студентка Анабел ја примила првата инјекција на Фајзер на 19 септември

Чувствувала дека нема друг избор. Таа се разболе на 23 септември.

Лежела во кревет со денови, страдала од главоболки, гадење, болки во грлото, болки во мускулите и била многу уморна.

На 28 септември нејзиното тело почнало да се тресе и да се тресе. Анабел имала големи тешкотии да ги контролира екстремитетите. Кога се обидела да оди, нејзиното срце почнало да чука побрзо.

Сликите на Фејсбук ги објави сенаторот Џерард Реник:

 

Таа била хоспитализирана. Но, и се влошила цела ситуација: Таа имала и епилептични напади кои понекогаш траеле 30 минути.

Анабел била преместена во поголема болница и ја прегледал невролог. Утврдено е дека има трајно невролошко нарушување.

По една недела и беше дозволено да се врати дома. Младата жена се уште е многу болна: страда од главоболки, болки во грлото и болки во мускулите. Покрај тоа, таа не може правилно да се концентрира и има потешкотии да следи разговори и да комуницира.

Вели дека мозокот не и работи и дека е друга личност. Нејзините родители велат дека таа го напуштила училиштето, нема приходи и дека е принудена да се врати дома. „Беше многу трауматично“, рече таа.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА