Симнете ја нашата Андроид апликација

Американското Министерство за здравство ЦДЦ го отфрли ПЦР тестот

Американското Министерство за здравство ЦДЦ го отфрли ПЦР тестот

Откриена измамата со ПЦР-тестот

Научната заедница требаше да го повлече ПЦР тестот најдоцна на 27 ноември 2020 година, кога специјализирана група од 22 познати меѓународни научници објави сериозни недостатоци во јавноста и побара да се повлече недостатокот на студијата „Дорстен“. (види Извештај за преглед на Корман-Дорстен)

Меѓу научниците кои го открија скандалот се: Д -р Мајкл Једон поранешен (директор за истражување на Фајзер), Кевин Меккернан (генетичар кој има неколку патенти во областа на ПЦР дијагностика), др. Питер Боргер (молекуларен генетичар), др. Фабио Франки (специјалист за заразни болести и превентивна медицина), проф. Д -р Макото Охаши (микробиолог и имунолог) и клеточниот биолог проф. Др. Улрике Камерер.

Она што беше критикувано од алтернативните медиуми и од безброј научници веќе некое време, беше премолчено, сега е тивко потврдено во комуникацијата на ЦДЦ на 21 јули 2021 година.

Иако признанието не е експлицитно формулирано, иницијативата за погребување на постапката за РТ-ПЦР тестирањата  до крајот на 2021 година зборува повеќе од тоа:

По 31 декември 2021 година, ЦДЦ ќе ја повлече апликацијата за одобрување.

ЦДЦ ги охрабрува лабораториите да размислат за усвојување мултиплекс метод што може да го олесни откривањето и диференцијацијата на САРС-КоВ-2 и вируси на грип.

 

 

Забелешка: Ако земете во предвид дека, според официјалните бројки, кризата со корона не е фатална, туку чист број случаи на пандемија и дека контроверзната процедура за тестирање што го произведе овој неверојатен број случаи, сега се отфрла од американските здравствени власти од квалитативни причини. Ако треба, можете да се запрашате како мерките за Корона всушност се уште можат да бидат оправдани?

1) Според официјалните бројки, немало вишок смртност од почетокот на кризата со Корона.

2) Болниците не беа преоптоварени во споредба со претходните години.

Клиниките добиваат помеѓу 360 и 760 евра за секој кревет што го чуваат бесплатно за пациентите со корона. Но, ова беше ограничено во ноември 2020 година.

Само болниците со оскудни капацитети за интензивна нега можеа да имаат корист од исплатата на надоместокот. Токму во овој момент, започна големото намалување на креветите!

Оттогаш, операторите на клиниките ја направија нивната ситуација подраматична отколку што всушност беше. Ова го покажува и тековниот извештај на Федералната канцеларија за ревизија.

 

 

Заклучок: Тестот за ПЦР е крајната алатка за поставување на пандемијата, бидејќи треба само да ја прилагодите ЦеТе вредноста  за да го поправите бројот на случаи нагоре или надолу.

Друг неверојатен факт е дека можете дури и да генерирате позитивни резултати од тестот кога никој всушност не е заразен.

Дека овој неискажлив инструмент конечно се укинува, дефинитивно е добра вест; особено што оваа одлука уште еднаш ги дискредитира виролозите, властите и масовните медиуми.

(Толку за златниот стандард меѓу тестовите за корона) За жал, вообичаените осомничени, Џорџ Сорос и Бил Гејтс, веќе инвестираа многу во нови тест процедури со цел да ја одржат кризата со корона во живот. (види Форбс)

Бидејќи додека егзистенцијата и цели компании се уништени, двајцата и другите истакнати послушници на длабоката држава заработуваат милијарди. (види Форбс)

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА