Ако не сте вакцинирани, не правете го тоа освен ако сте подготвени да страдате и да умрете

Ако не сте вакцинирани, не правете го тоа освен ако сте подготвени да страдате и да умрете

Мајкл „Мајк“ Ентони Граната од Гилрој, Калифорнија, кој овој месец наполни 56 години, неочекувано почина откако ја прими вакцината на Модерна

Вакцината ја примил само по наговор на својот лекар. Набргу потоа, тој развил мултисистемско воспаление  што дури и медицинските професионалци не можеле да го запрат, според неговиот некролог.

Мајкл почна да се чувствува болен три дена откако ја прими вакцината на Модерна на 17 август. Тој беше на одделот за интензивна нега неколку недели и во текот на тие недели го боцкаа со игли до 24 пати на ден, притоа примајќи шест или седум инфузии во исто време (континуирано). Тој го опиша ова како постојано мачење.

Значи, еве ја мојата порака: „Се плашев да ја примам вакцината од страв да не умрам. На инсистирање на мојот доктор попуштив под притисокот да се вакцинирам. На 17 август ја примив вакцината на Модерна и почнав да се чувствувам лошо три дена подоцна. Никогаш не се опоравив, но продолжив да се влошувам. Развив мултисистемско воспаление што медицинските работници не можеа да го запрат. Моите мускули исчезнаа како да се распаѓаат. Бев на интензивна нега неколку недели и ме бодеа со игли до 24 пати на ден во тие неколку недели, а притоа примав 6 или 7 интравенции (системи) во исто време (континуирано). Тоа беше постојана тортура што не можам да ја опишам. Веќе не ме третираа како човек со чувства и живот. Јас не бев ништо повеќе од човечко заморче од вакцина против Ковид и лекарите беа возбудени да учествуваат во мојата фасцинантна прогресија до смрт. Ако сакате да дознаете повеќе, прашајте ја мојата сопруга. Посакував никогаш да не се вакцинирам. Ако не сте вакцинирани, не правете го тоа освен ако не сте подготвени да страдате и да умрете“.

 

Тажен спомен на Мајк Граната

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА