Симнете ја нашата Андроид апликација

Аеросолен физичар вели дека барањето за маска на отворено е бесмислено

Аеросолен физичар вели дека барањето за маска на отворено е бесмислено

Аеросолен физичар вели дека не постои ризик од зараза со коронавирусот надвор. Барањето за маска на отворено е бесмислено.

Аеросолниот физичар Герхард Шеух не гледа ризик од инфекција од корона вирусот на отворено. Заразените луѓе ќе издишат премалку вируси за ова. „Не можете да се заразите кога одите. Тоа е невозможно. Едноставно, добивате далеку премногу малку вируси “, рече Шеух, кој ја советува Европската агенција за лекови ЕМА, во интервју за „The Pioneer“.

 

Со коронавирусите, кои моментално работат, треба да бидете најмалку пет до 15 минути релативно блиску заедно за да се заразите .

Физичарот смета дека задолжителното маскирање на отворено е „целосна глупост“. Не ви треба маска на отворено. За внатрешни простории, тој предлага инсталирање на филтри за воздух.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА