Симнете ја нашата Андроид апликација

Говорот на Адвокатот Д-р. Раинер Фуелмих на протестот во Касел Германија

Адвокатот Раинер Фуелмих: „Тие се во режим на паника“!

Во повеќето земји, особено во Германија, судовите не се независни

Не се сите судови корумпирани, секогаш има неколку судии кои не ја играат играта, рече адвокатот Раинер Фуелмих во своето трето интервју за Џерм Војфар.

Еден од овие судии е Кристијан Детмар од Вајмар, кој неодамна донесе одлука за мерките против КОВИД во две училишта, после тоа му беше извршен претрес од страна на полицијата во неговата куќа. Тој ги послуша експертите на Фуелмих.

„Тој доби голема поддршка и знам дека има многу други судии кои не се корумпирани, но кои се исплашени“, рече адвокатот.

И колку повеќе случаи ќе победиме, толку повеќе судии ќе излезат под нивните клупи и ќе донесат слични пресуди, очекува Фуелмих.

„На тоа се фокусираме и затоа поднесуваме што повеќе тужби“, рече Фуелмих. Неколку случаи се веќе покренати во САД и Германија.

„За жал, како што реков, повеќето судови не се независни и се подложени на притисок.

Тој неодамна го одвлече Лотар Вилер, шефот на германскиот РИВМ, на суд.

На денот кога тој ја поднесе тужбата, некој од судот се јавил во канцеларското биро. „Тоа е навистина монструозно. Тоа покажува дека тие се навистина загрижени “.

Фуелмих е во контакт со некој што работи во бирото на канцеларот кој му кажал дека се во „режим на паника“.

 

 

Кога ќе го направите ова, треба да ги очекувате следниве проблеми

Тогаш судиите ги принудија клиентите на Фуелмих да плаќаат 350.000 евра за да може да се разгледа случајот.

Неколку дена подоцна германскиот инспекторат за труд изврши рација во фабриките на неговиот клиент.

„Треба да се справиш со тоа кога ќе направиш вакво нешто. Притисокот е на сите фронтови. “Сепак, неговиот клиент е решен да продолжи понатаму“.

Фуелмих моментално бара соодветна локација за формирање на меѓународен суд за Ковид.

Тој вели дека се справуваме со најтешките злосторства против човештвото некогаш извршени. „Она што се случи во Втората светска војна не е ништо во споредба со она што се случува сега“!

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА