Симнете ја нашата Андроид апликација

Авторитарната пандемија е вистинската закана!

Авторитарната пандемија е вистинската закана!

Од Рон Пол. Тој е американски лекар и политичар. Тој е член на Либертаријанската партија и служеше како републикански член на Претставничкиот дом на Соединетите држави од 1976 до 2013 година (наизменично).

Пол беше кандидат за Либертаријанската партија на претседателските избори во САД во 1988 година и се кандидираше внатрешно за републиканската кандидатура на претседателските избори во САД во 2008 и 2012 година.

Судијата Џејмс Шапиро од Кук - Илиноис, достигна ново најниско ниво во тиранијата на „Ковид“ со забрана на Ребека Фирлит да го види својот 11-годишен син додека не се вакцинира против „Ковид“

Судијата Шапиро не е единствениот што ја злоупотребува судската моќ за да ги принуди луѓето да се вакцинираат. Судиите низ целата земја ги принудија обвинетите да добијат вакцини против Ковид, понекогаш како услов да избегнат затворска казна. Ова избувнување на судската тиранија е симптом на авторитарната пандемија што претставува вистинска закана за Америка.

Меѓу другото, компаниите бараат од своите вработени да обезбедат доказ за вакцинација, да платат повеќе за нивното здравствено осигурување ако не се вакцинирани и да имаат редовен (во некои случаи неделен) тест за Ковид.

Се повеќе државни и општински власти бараат од своите вработени, па дури и луѓе кои работат во некои приватни професии, да се вакцинираат против „Ковид“ и генерално бараат луѓето да имаат сертификат за вакцинација.

Претседателот Бајден ги повика работодавачите да воведат прописи за вакцинација, а владата работи со своите главни технолошки сојузници да развијат „модел“ евиденција за вакцинација.

Примерок на барања за вакцини одобрени од владата, заедно со владини претставници кои го охрабруваат нивното усвојување, ја испраќаат пораката до компаниите дека наметнувањето и барањата за вакцина на нивните вработени, а можеби и нивните клиенти, е одличен начин да се добие наклонетоста на политичарите и бирократите.

Еден ефикасен начин за американската влада да ги „поттикне“ прописите за вакцинација и евиденцијата за вакцинација е да одбие федерално финансирање на корпорации, држави, локални самоуправи и други субјекти кои одбиваат да обезбедат докази за нивните вработени, клиенти или други да побараат нивна вакцинација. Ова ќе доведе до тоа вакцинациите да станат задолжителни, додека владата може да тврди дека тие не принудуваат никого да се вакцинира. (забелешка од уредниокот: Овој модел се наметнува глобално вклучително и во Македонија, всушност целиот Наратив е глобална агенда.)

Претседателот Бајден веќе планира американската влада да одбие финансирање na Медицинската нега и Медицинската помош за домови за стари лица кои не бараат нивните вработени да бидат вакцинирани.

Ова може да доведе до недостаток на персонал во домовите за стари лица. Домот за стари лица со премалку персонал претставува многу поголем ризик за жителите отколку домот за стари лица со персонал составен од здрави, невакцинирани луѓе. Тексас има недостаток на медицински сестри, делумно затоа што болниците отпуштаат невакцинирани медицински сестри.

Здравствените работници имаат добра причина да се спротивстават на прописите за вакцинација. Многу луѓе починале по вакцинација или имале други негативни ефекти, вклучувајќи спонтани абортуси.

Некои луѓе се обидуваат да ги оправдаат прописите за вакцинација и евиденцијата за вакцинација со тоа што велат дека невакцинираните луѓе ги ставаат другите луѓе во ризик бидејќи ризикуваат да заразат други.

Меѓутоа, државните центри за контрола на болести (ЦДЦ)неодамна признаа дека вакцините против Ковид не го спречуваат ширењето на инфекциите. Покрај тоа, тврдењето дека доживуваме „пандемија на невакцинирани“ се базира на податоци собрани претходно оваа година - пред многу Американци да бидат „вакцинирани“ против „Ковид“.

Еден главен приговор е дека ако владата може да ги натера луѓето да добијат потенцијално опасна вакцина за да се заштитат од хипотетичка штета на другите, истото образложение ќе го поддржи наметнувањето на многу повеќе прекршувања на слободата.

Овие може да вклучуваат, на пример, закони за „црвено знаме“ и други форми на контрола на оружјето, ограничувања за пристап до „екстремистички“ идеи или систем за масовно следење за да се спречи евентуално идно насилство во иднина.

Аргументот дека владата може да користи сила за да спречи хипотетичка штета, го прави ограничувањето на управувањето застарено.

Неопходно е да го поддржиме растечкото противење на прописите за вакцинација и сертификатите за вакцинација. Мораме да го прошириме отпорот против авторитарниот ковидизам до отпорот против сите форми на државно мешање во слободата.

 

Извор: Authoritarianism Pandemic is the Real Threat

Превод: Футв Медиа

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА