Симнете ја нашата Андроид апликација

Австралија станува најголемиот затвор во светот

Австралија Ковид-1984

Австралиските владини претставници одлучија дополнително да ја разубават тиранијата со корона

Неколку дена, луѓето кои се уморни од политиката на нула-ковид на нивните координирани државни влади, излегуваат на улица за да се спротивстават на тиранијата.

Австралија сега е светски рекордер во затворањето со неверојатни 235 дена социјално убиство. Повод за протестот на национално ниво, кој веќе се споредува со движењето на француските жолти елеци, е неодамнешната одлука на државната влада на сојузната држава Нов Јужен Велс да ја затвори градежната индустрија на две недели со цел да ги принуди градежните работници да да се вакцинираат против корона.

По ултиматумот, само на вакцинираните им е дозволено да продолжат со својата работа, според резолуциите. На 21 септември, демонстрациите на градежните работници кои носеа портокалови елеци слични на нивните колеги од Франција, дури и го парализираа автопатот. Толпата, исто така, се движеше низ центарот на Мелбурн, каде што се судри со бесните и жедни за крвопролевање безбедносни сили.

Досега, протестното движење не престана и секој ден добиваме епски и ужасни видеа кои сугерираат дека искрата подскокнала. Знаци на револуција, така да се каже.

За сите појави австралиските владетели немаат ништо помалку од консолидација на ненаменската антивирусна инфраструктура. Патот до пеколот е поплочен со добра намера. Поранешната осудена колонија станува био-безбедносна држава.

Премиерот на Нов Јужен Велс, Гладис Береџиклијан, неодамна потврди дека нема да има враќање во нормала дури и откако ќе се постигне целната стапка на вакцинација од 80 проценти. Меѓу другото, Береџиклиан постулираше:

„Дополнителните слободи што ќе се дадат со 80% се однесуваат само на оние кои се целосно вакцинирани.

Таа, исто така, додаде дека невакцинираните лица ќе треба да почекаат „одредено време“ пред да можат да ги вратат истите слободи како испитаниците.

„Апсолутен факт е дека штом ќе се отвориме, бројот на случаи ќе се зголеми нагло. Со 80%, ако вакцинираните луѓе имаат поголема слобода, тоа не значи дека на невакцинираните лица им е дозволено да учествуваат во опшеството. Ќе има друг датум кога на невакцинираните лица ќе им биде дозволено да учествуваат во настани или активности “, рече премиерот.

Толку ветувачки перспективи! Диктатурата на Корона на неопределено време.

https://twitter.com/Partisangirl/status/1440355441708466178?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440355441708466178%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Forbisnjus.com%2F2021%2F09%2F25%2Fcovid-1984-australien-down-under-wacht-auf-und-widersetzt-sich-der-medizinischen-tyrannei-in-video%2F

https://twitter.com/Supergranagain/status/1440269907896115201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440269907896115201%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Forbisnjus.com%2F2021%2F09%2F25%2Fcovid-1984-australien-down-under-wacht-auf-und-widersetzt-sich-der-medizinischen-tyrannei-in-video%2F

https://twitter.com/AnonCitizenUK/status/1440219312673886209?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440219312673886209%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Forbisnjus.com%2F2021%2F09%2F25%2Fcovid-1984-australien-down-under-wacht-auf-und-widersetzt-sich-der-medizinischen-tyrannei-in-video%2F

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА