Симнете ја нашата Андроид апликација

Австралија го најавува новиот светски поредок

Австралија го најавува новиот светски поредок

Кога стравот повеќе не функционира се превземаат сатанистичко-фашистички насилни бесрамни мерки

Ако сакате да откриете што се уште може да смисли цврсто закотвеното лудило на короната, треба само да ја погледнете Австралија

Онаму каде што федералната влада очајно пропадна со својата илузорна политика за нула-ковид и го искажува своето незадоволство кај населението.

Се вели дека позитивната стапка на ПЦР одеднаш се зголемува во различни делови на земјата сега се должи на „немилосрдноста“ на „некооперативните“ одбивања за вакцинација.

Новото „жртвено јагне на пандемијата“, кое е широко објавено низ целиот свет, треба да биде нападнато што е можно побрзо, како што неодамна прогласија неколку владини претставници од австралиските држави.

Ден Ендрјус, премиер на државата Викторија, неодамна најде јасни зборови кога им рече на претставниците на медиумите дека сака да им го направи животот пеколен на луѓето кои одбиваат да се вакцинираат. Ендрјус буквално:

„Ќе има вакцинирана економија во која можете да учествувате доколку сте вакцинирани ... ние самите ќе се најдеме во позиција каде што ќе ги исклучиме луѓето кои не се вакцинирани а можеле да бидат, со цел да го заштитиме здравствениот систем“.

Тој додаде:

„Ако одлучите да не се вакцинирате, сте донеле погрешна одлука.

Се разбира, Ендрјус не дозволи да биде лишен од условна стигматизација на одметниците. Според премиерот на Викторија, премногу е ризично за невакцинираните луѓе да „лутаат“ и да го шират вирусот.

Колегата на Ден Ендрјус во сојузната држава Нов Јужен Велс не е баш ентузијаст за невакцинираните. Премиерката Гладис Берејклиан не беше засрамена поради заканувачките гестови кога неодамна на прес-конференцијата објави социјално и економско исклучување на невакцинираните делови од населението, таа изјави:

„Живеењето со„ Ковид “значи претпазливо и постепено повторно отворање штом ќе се постигне целната висока стапка на вакцинација кај возрасната популација“.

Таа, исто така, бесрамно претера:

„Очигледно го вклучивме националниот план. Покрај тоа, нашите здравствени експерти и засегнати страни го работат својот дел за да бидат сигурни дека ако се отвориме повторно со 70% двојна доза, тоа би било направено на безбеден начин и само за луѓе кои се вакцинирани “.

Потоа, таа уценуваше со изнудувачки тон:

„Ве предупредија. Ако не сте вакцинирани, влезете и вакцинирајте се. Во спротивно, нема да можете да уживате во слободата што ја имаат 70% од вакцинираните “.

Но, вакцинираната „супериорност“ исто така има свои граници. Бидејќи, како што говореше и Берејклиан, луѓето кои се вакцинирани против корона мора да продолжат да се покоруваат на Коронскиот Шеријат и соодветно да носат маски на устата.

Таа исто така додаде дека затворањето и исклучувањето, кое беше ставено во мирување исклучиво за вакцинираните, ќе стапат во целосна сила повторно во секое време, веднаш штом параметрите на пандемијата го налагаат тоа. Премиерот на Нов Јужен Велс рече:

„70% од двојно вакцинираните ќе имаат слобода, но ако дојде до зголемување или се случат неочекувани работи, владата ќе нареди луѓето во одредени региони или градови да ги ограничат своите движења само во локалната административна област, но не повеќе во целата земја. "

На истата прес-конференција, постојаниот скаменет директор за јавното здравје во Нов Јужен Велс, др. Кери Чант, говореше уште еднаш за да ги убеди Австралијците дека вакцинацијата е единствениот излез од „пандемијата“.

За да го зајакне својот аргумент, таа понекогаш дури го користеше терминот „Нов светски поредок“, кој беше измислен и користен од тирани во минатото, кога новинарот ја праша за сложеноста на следењето контакти, таа додаде:

„Ќе видиме како ќе изгледа трагата за контакти во „Новиот светски поредок“. И да, ова важи и за пабови, клубови и други работи ако имаме позитивен случај таму “.

За време на друг неодамнешен брифинг со новинарите, Чант исто така објави дека Короната ќе стане постојан гостин и дека засилувачките вакцинации ќе бидат задолжителни на секои неколку месеци. (тогаш теорија на заговор, а сега?)

"Во иднина треба да се навикнеме да се вакцинираме со вакцини против КОВИД. Короната ќе остане со нас засекогаш", рече Чант.

Таа исто така рече:

„Како доктори за јавно здравје, се разбира, ние секогаш сакаме болестите да исчезнат и целосно да се искоренат. Но, нема знаци за ова во блиска иднина ... Засилувачките вакцини и повторените вакцинации ќе бидат дел од тоа “.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА